5 anledningar att standardisera etikettsystemet

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att standardisera ditt etikettsystem:

  • Ökad effektivitet: Genom att ha en standardiserad etikettmall kan du göra det enklare att organisera, lagra och hitta produkter eller dokument. Detta kan spara tid och öka effektiviteten i dina processer.
  • Minska förvirring: Om du använder olika etikettmallar för samma typ av produkt eller dokument kan det leda till förvirring och felaktig hantering. En standardiserad etikettmall minskar risken för sådana misstag och fel.
  • Bättre kommunikation: Om du har flera personer eller team som hanterar produkter eller dokument kan en standardiserad etikettmall underlätta kommunikationen mellan dem. Alla kommer att ha samma förståelse för vad som avses med varje etikett, vilket minskar risken för missförstånd och ökar produktiviteten.
  • Förbättrad kvalitet: Genom att standardisera ditt etikettsystem kan du säkerställa att alla produkter eller dokument hanteras på samma sätt, vilket kan bidra till att upprätthålla hög kvalitet.
  • Enklare att uppfylla regler och riktlinjer: I vissa branscher kan det finnas regler och riktlinjer som styr hur produkter eller dokument ska märkas och hanteras. Genom att standardisera ditt etikettsystem kan du enklare följa dessa krav och undvika böter eller andra påföljder.

Plus att du möjliggör spårbarhet

Förutom 5 anledningar att standardisera etikettsystemet som nämns ovan finns det fördelar med att välja ett väl beprövat system för att standardisera, spåra och märka dina produkter.

Genom att standardisera ökar du möjligheten till spårbarhet och anslutningsbarhet, läs mer om GS1 och deras inlägg om spårbarhet i flera branscher här

Läs också detta inlägg om att samla etikettprocessen i en plattform

När kraven är som störst, kan du lita på Grafokett

Vi ställer de rätta frågorna, oavsett ändamål.

Sedan, beroende på svaret, kan det hända att vi har ett par frågor till. Men det viktiga att ta med sig, är att vi på Grafokett hjälper dig hitta rätt produkt, baserat på dina behov.
Är du exempelvis osäker på vilken upplösning du behöver på en skrivare, så kan vi hjälpa dig genom att skapa utskriftsprover på de etiketter du skall printa. När du sedan ser resultatet, tänker vi att beslutet är enklare att ta.

Vill du prata med mig om standardisering och spårbarhet i etikettsystem? Boka en tid

Vi på Grafokett har arbetat med att implementera etikettsystem i olika miljöer sedan 1991. Mycket har utvecklats när det kommer till hårdvara, teknik och system men slutprodukten är fortfarande samma. Man vill märka sin produkt för att sälja, spåra eller identifiera på ett eller annat sätt, och det kan vi!

Relaterade artiklar

Om du gillade denna artikel, titta gärna genom våra andra artiklar nedan:

Gå till arkivet
Gå till startsidan

Jag vill veta mer, kontakta mig så snart som möjligt