Streckkod som inte syns – hur fungerar det?

Säkra din produkt, säkerställ identitet & försvåra förfalskning

Att implementera Digimarc som komplement istället för traditionella streckkoder är inte helt enkelt, då det kräver att du redan vid design av förpackningen anlitar en expert som hjälper till att bädda in tekniken i den digitala tryckfilen.

Illustrationen är streckkoden

Digimarc gör exakta och uträknade justeringar på intensiteten på de färger som utgör förpackningens illustration för att skapa en unik identifierare för maskin-inläsning. Illustrationen är streckkoden, enkel att läsa av, samtidigt som den ger produktdesign mer utrymme på produkten att marknadsföra varan och varumärket.

Stöder branschstandard

GS1 som är en global standardiseringsorganisation har bland annat skapat UPC som används världen över för att identifiera produkter och material. GS1 Tyskland och GS1 US har nu anammat tekniken med Digimarc-streckkod.

Ett gemensamt ramverk

Digimarc uppfinner streckoden på nytt med hjälp av redan vedertagen teknik bakom streckkoder som EAN-8, UPC-A, UPC-E, EAN-13, ITF-14, DataBar och Datamatrix m.fl. Digimarc använder styrkan i standardiserade applikations identifierare från GS1. Produktens Global Trade Item Number (GTIN) tillsammans med production date, expiry date, batch och annan individspecifik data lagras precis som om det vore en GS128 eller GS Datamatrix.

Om Digimarc

Pioneers in a Dynamic, Ever-Changing World
We are a global, values-based organization that believes our employees’ talents, resources and products can help promote a better future, both locally and across the world. We are curious and courageous, and believe we can address challenging issues, such as the traceability and transparency of products across supply chains or the impact of plastic packaging on the environment. We believe the talent of every employee can make a difference.

Källa: https://www.digimarc.com/

När kraven är som störst, kan du lita på Grafokett

Vi ställer de rätta frågorna, till den som letar efter hårdvara, oavsett ändamål. Sedan, beroende på svaret, kan det hända att vi har ett par frågor till. Men det viktiga att ta med sig, är att vi på Grafokett hjälper dig hitta rätt produkt, baserat på dina behov.
Är du exempelvis osäker på vilken upplösning du behöver på en skrivare, så kan vi hjälpa dig genom att skapa utskriftsprover på de etiketter du skall printa. När du sedan ser resultatet, tänker vi att beslutet är enklare att ta.

Grafokett har utrustning för att läsa Digimarc streckkoder

Filmen demonstrerar hur enkelt det är att läsa en Digimarc streckkod i verkligheten. Slipp tänka på att leta reda på en streckkod som i bästa fall återfinns på en sida av förpackningen.

Förpackningen är streckkoden

Streckkodsläsare från Zebra

Zebra har varit med och tagit fram läsutrustning och har nu ett flertal modeller för olika miljöer, branscher och ändamål att erbjuda. Vi på Grafokett hjälper företag oavsett bransch, geografisk placering eller marknadsinriktning med inte bara streckkodsläsare utan även etiketter, system och kunskap.

Kontakta oss för att prata om hur vi kan hjälpa er att öka produktiviteten i ert företag

Relaterade artiklar

Om du gillade denna artikel, titta gärna genom våra andra artiklar nedan:

Gå till arkivet
Gå till startsidan

Jag vill veta mer, kontakta mig så snart som möjligt